zondag 10 juli 2011

Zes ontvoerde Afghaanse ontmijners in Farah vermoord

Zes van de ongeveer 30 Afghaanse ontmijners die op 6 juli in de West-Afghaanse provincie Farah werden ontvoerd zijn dood teruggevonden.

Dat meldt de BBC. Nog geen enkele ontmijner is vrijgelaten. De Afghaanse politie zei dat de lichamen van enkele ontmijners zijn ontdekt, anderen zijn bij stamoudsten.

De Taliban worden van de ontvoering beschuldigd, maar een woordvoerder van de opstandelingenbeweging zei dat ze er niet bij betrokken zijn en dat gangsters ze hebben ontvoerd.

Het persbureau Reuters meldt dat nog 26 ontmijners worden vermist.

De afgelopen jaren zijn tientallen Afghanen en buitenlanders in Afghanistan gekidnapt. Maar de meesten kwamen weer vrij tegen losgeld of de vrijlating van gevangenen.

Bij twee verschillende aanvallen op ISAF-troepen zijn zondag in het zuiden twee soldaten omgekomen. In het oosten van Afghanistan kwam nog een ISAF-militair om het leven.

De districtsgouverneur van Moqur, in de noordwestelijke provincie Badghis, is zondagochtend om het leven gekomen door een bermbom.

Bij de explosie raakten ook een burger en vier bodyguards van de gouverneur gewond, aldus Abdul Rahoof Ahmadi, de politiewoordvoerder voor de regio West-Afghanistan.

Drie Afghaanse politiemannen vonden de dood bij een aanslag met een bermbom in Kandahar. Drie agenten en drie burgers raakten gewond.