donderdag 5 april 2012

Zeker 8 lokale politiemannen gedood in Farah in westen Afghanistan

Bij een aanval van de Taliban op een controlepost van de “local police” in Khak-e-Safeed in de provincie Farah, in het westen van Afghanistan, zijn dinsdagavond laat zeker 8 agenten omgekomen.

De aanval vond plaats in het district Khak-e-Safeed, zo vertelde Mohammad Younis Rasooli, de gouverneur van de provincie Farah, volgens TOLO News dat melding maakt van 8 gedode politiemannen.

Het persagentschap Pajhwok meldt 9 dode agenten in Khudadad in het district Khand-i-Safed. De aanval vond plaats in het gebied Ranj. Verschillende agenten raakten gewond.

De Associated Press bericht dat 10 agenten bij de aanval werden gedood, en verwijst naar een verklaring van Shamsul Rahman Zahid, de politiecommandant van de provincie Farah..

De aanvallers schoten eerst de wacht dood voor de controlepost en vervolgens 7 agenten die zich binnen in het gebouw bevonden.

Twee politiemannen werden buiten geëxecuteerd. Vier agenten hebben de aanslag overleefd.

Na een aanslag in Afghanistan komt het veelvuldig voor dat politiecommandanten, gouverneurs, districtshoofden verschillende cijfers geven over aantallen slachtoffers.

De Taliban namen al de wapens van de agenten mee.

Agenten van de zogenoemde “Local Police” hebben een korte opleiding genoten van Amerikaanse Special Forces om afgelegen gebieden te beveiligen.

Qari Yousef Ahmadi, een woordvoerder van de Taliban, heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist . Hij zei dat 12 agenten zijn gedood.

TOLO News meldt dat er momenteel ongeveer 11.000 Local Police in het land zijn en er plannen zijn om deze veiligheidsmacht uit te breiden tot 30.000 manschappen in 2014.

De regering betaalt de Afghan Local Police, aldus TOLO News. Het is een afzonderlijke veiligheidsmacht naast de Afghaanse nationale Politie (Afghan National Police).

Volgens verslaggevers vinden de aanvallen van de Taliban plaats aan de vooravond van hun lenteoffensief.

Woensdag vielen bij een zelfmoordaanslag in Maimana, de provinciehoofdstad van de Noord-Afghaanse provincie Faryab, 13 doden waaronder zeker drie buitenlandse soldaten van de ISAF-veiligheidsmacht.

Zie ook:
3 NAVO-soldaten onder doden zelfmoordaanslag in Faryab in noorden Afghanistan